Depilacija – koju metodu odabrati?

tiaŽene su od pamtivijeka željele imati prekrasnu, glatku i sjajnu kožu. Egipćanke su, primjerice, išle čak tako daleko da su ljepljivom pastom (najčešće napravljenom od voska) uklanjale sve dlake s tijela, osim obrva. Danas se većina žena ipak ne odlučuje na tako ekstremne postupke, međutim, uklanjanje dlačica ustalilo se kao beauty ritual mnogih dama. Premda biste pomislili kako su se tehnike depilacije iz korijena promijenile napretkom tehnologije, to nije do kraja točno. Istina, danas su na tržištu dostupni mnogi moderni aparati, poput, primjerice, lasera, no većina žena se ipak odlučuje za klasične i cjenovno pristupačnije metode depilacije, koje se nisu promijenile još od maloprije spomenutog Kleopatrinog doba.

Dolaskom vrućih dana u našem salonu osjetno se poveća potražnja za ovim, ne toliko ugodnim, ali nužnim tretmanom. Stoga, na temelju velikog iskustva koje smo stekli tijekom godina, možemo točno preporučiti tretman koji bi najbolje odgovarao pojedinoj klijentici. Naime, nemaju svi isti tip kože, stoga naravno, ni postupak depilacije ne može biti uvijek isti.

U našem salonu najčešće preporučujemo dvije osnovne metode depilacije – šećernom pastom i vrućim voskom. Šećerna pasta je sredstvo za depilaciju koje se sastoji od prirodnih sastojaka poput šećera, limuna i vode. Kod uklanjanja dlačica šećernom pastom nema straha od uraslih dlačica i iritacije kože. Može se provoditi već kod vrlo kratkih dlačica, dužine već od 2 milimetra. Također, tijekom ovog postupka, šećerna pasta radi i lagani peeling stoga je koža nakon tretmana minimalno iritirana, svilenkasta na dodir i glatka. Ovu metodu najčešće koristimo kod depilacije bikini zone gdje je koža veoma osjetljiva te bi moglo doći do pucanja kapilara, nadraženja kože i alergije tijekom agresivnih postupka depilacije. Također, bol je dosta manja nego kod depilacije voskom, a s vremenom se znatno smanjuje broj dlačica i one postaju sve mekše i rjeđe.

Drugi postupak koji najčešće provodimo u našem salonu jest depilacija vrućim voskom. Ovo je također jedan od učinkovitijih metoda depilacije zbog toga što, za razliku od depilacije hladnim voskom, toplina voska opušta kožu i efikasno se obavija se oko dlačice te ju izvlači iz korijena, a ne lomi na površini. Ovaj postupak je ponešto grublji od depilacije šećernom pastom stoga se preporučuje klijenticama koje imaju manje osjetljivu kožu i to prvenstveno za depilaciju nogu gdje je koža prirodno otpornija. Nakon postupka depilacije vrućim voskom koža će biti blago iritirana, stoga nakon tretmana na kožu obavezno nanosimo aloe vera gel koji u kratkom vremenu umanjuje iritaciju i omogućuje našim klijenticama da bezbrižno nastave sa svojim dnevnim obvezama.

Midas Widget

Ostavite komentar