CITY NEW NOW PUN POGODAK – 4 dizajnerska imena druge večeri BIPA FASHION.HR

Druga večer BIPA Fashion.hr pamtit će se po inovativnim kreacijama i osebujnim stilovima i to ne prvenstveno dizajnera već mnoštva posjetitelja. Prostori intimnog okruženja Gliptoteke bili su dupkom puni zaljubljenika u modu, a događaju su prisustvovale djevojke i dečki iz škole mode i dizajna Profokus koji su svojim stilom i stavom pokazali ljubav prema dizajnu i zasigurno će jednog dana postati fokusom ovakvih modnih zbivanja.

U sklopu nove CITY NEW NOW platforme svoje kreacije predstavili su Ivona Janjić, Morana Krklec, Marijana Cigić i Unaesthetic. Prostorno i konceptualno platforma je bila pun pogodak, svaki dizajner se predstavio u  vlastitom ograđenom prostoru čija se estetika razlikovala ovisno o generalnoj viziji brenda. Nasuprot modnog postava postavljene su projekcije ljubitelja pojedinačnih modnih kreacija brendova poput naše renomirane fotografkinje Mare Milin koji su u kratkim crtama govorili o specifičnosti vizija dizajnera i razloga njihovog uspjeha. Sve ove stavke pridonijele su odličnoj atmosferi na drugoj večeri modnog tjedna, ujedno i posljednjoj u prostorima Gliptoteke HAZU.

Morana Krklec odlučila se za artistički skulputralni pristup novoj kolekciji i modelima koji su izrađeni od različitih vrsta crnih tkanina koje razrađenom konstrukcijom tvore zasebne forme. Dio kolekcije izrađen je od ručno rađene vunene tkanine, u prirodnoj boji posebno naglašenih rubova i šavova, upravo radi naglašavanja forme. U kolekciji za jesen/zimu 2018./19. dizajnerica koristi vunu koju tehnikom filcanja izrađuju članice udruge Goranske vunarice iz Ravne gore, od odbačene ovčje vune.

Modni brand Unaesthetik, koji potpisuje dizajner Marko Plukavec, dosljedan je u stvaranju odjevnih komada ručnom dekonstrukcijom pletiva. U potpunosti prateći slow fashion koncept, Unaesthetik je u nekoliko faza istog modela pokazao prijelaz iz komada u koji je minimalno intervenirao do potpuno raspletene forme. Sati i sati ručnog rada rezultiraju paučinastim tvorevinama satkanih od konaca koji stvaraju cjelinu odnosno kolekciju.

Marijana Cigić, pobjednica natjecanja za najbolje mlade dizajnere Fashion Incubatora, prvi put je nastupila u sklopu Bipa FASHION.HR-a, publiku je uvela u svoj zamišljeni svijet likova Orke i Eme. Dvije sestre Orka i Ema bile su glavne uloge njezinog modnog performansa kojim je predstavila svoju novu kolekciju.

Ivana Janjić, poznata po svom unisex pristupu u stvaranju kolekcije, ponudila je gledateljima „igru“ identiteta u kojem se modeli obraćaju izravno publici. Kroz odjeću neutralnog karaktera modeli su koketirali sa publikom.

Iduća večer obilježava se dodjelom modne nagrade Ana Lendvaj u prostorima Muzeja Suvremene Umjetnosti 19.03. nakon čega nas čeka revija Ivice Skoke 21.03., Mates, Jelene Holec, Anthonyja Avangarda, Price on Request i Twinsa 22.03., Roberta Severa 23.03. i posljednja u nizu večeri 24.03. u prostorima Zagrebačkog velesajma koju će obilježiti Arileo, Marina Design, Mateyaneira, Bite My Style by Zoran Aragović i Klisab.

Mirna Tomašković – Pavlinić

Midas Widget

Ostavite komentar