CINESTAR DJEČJI FESTIVAL OBORIO REKORD POSJEĆENOSTI

25 000 posjetitelja uživalo u produženom obiteljskom kino vikendu

Jučer je završio drugi Dječji festival u CineStaru, koji je oborio rekord posjećenosti. 25 000 posjetitelja proteklog produženog kino vikenda ‘okupiralo’ je sva CineStar kina u Hrvatskoj i susjednoj BIH. Roditelji su zajedno sa svojim mališanima uživali u brojnim kino hitovima za najmlađe, kao što su ‘Pan: Putovanje u Nigdjezemsku’, ‘Ups! Noa je otišao’, ‘Mune:Čuvar mjeseca’, ‘Albert,’ ‘Blinky Bill: Neustrašiva koala’, ‘Malci’, ‘Mali zmaj’ te mnogi drugi.

cinesatr

CineStar je također, zajedno sa svojim partnerima kao i glavnim sponzorom festivala – Lino Podravka, organizirao brojne edukativne i kreativne radionice, gdje su se mališani zabavljali u pauzama između kino projekcija. Dio programa je realiziran u suradnji s UNICEF-om, a Hrabri telefon i kampanja ‘Dislajkam mržnju’ podržali su festival, kao i njihovi promotori Iva Šulentić i Danijela Trbović.

Hollywoodski kino hit ‘Malci’ osvojio je nagradu publike, što i ne čudi s obzirom da je ovaj animirani film ‘zaludio’ mališane diljem svijeta. Po ocjeni dječjeg žirija, najboljim filmom proglašen je film ‘Pan: Putovanje u Nigdjezemsku’.

Festival nisu propustili ni brojna poznata lica zajedno sa svojim mališanima među kojima su biliSandra Bagarić, Tarik Filipović, Branka Krstulović, Marijana Mikulić, Jelena Perčin, Daniela Trbović, Iva Šulentić, Goran Grgić, Jasna Palić Picukarić, Gorana Marin, Anamarija Vrdoljak, Aleksandra Mindoljević, Ana Miščević, Ines Preindl, Siniša Kovačić, Zoran Pribičević, Uršula Tolj, Bojan Jambrošić, Robert Bošković, Đurđica Vorkapić, Mario Miše te mnogi drugi.

Uoči Dječjeg festivala bio je organiziran nagradni natječaj ‘Režiraj i snimi film’ na koji su se mogli prijaviti svi učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole, koji su trebali snimiti kratki film na temu Petar Pana. Redatelj Dejan Aćimović zadnji dan festivala održao je edukativni govor učenicima, te mladim redateljima uručio nagrade – Eva Magdić Govedarica, Patrik Radotić i Lucija Bilandžićsu tako, osim što su dobili filmske kamere za svoj daljni rad, imali priliku svoj filmski uradak vidjeti na velikom platnu CineStara u društvu učiteljice i cijelog razreda – san svakog mladog redatelja!

 

Midas

Ostavite komentar