Celulita se moguće riješiti?

Masaža je jedan od najstarijih oblika terapeutskog iscjeljivanja

Za samo nekoliko dana, unatoč visokim temperaturama – dolazi jesen. Kako biste se mentalno i fizički pripremili za hladnije dane i nadolazeće obaveze, priuštite si opuštanje putem masaže.

Masaža je jedan od najstarijih oblika terapeutskog iscjeljivanja i vrlo je korisna za sve dobne skupine. Ona je terapeutska metoda koja istovremeno izaziva nalet različitih osjećaja, od ugode i opuštenosti do promjena na tijelu koje se manifestiraju boljom cirkulacijom, nježnijom i mekšom kožom te ojačanim tonusom mišića. Uz nabrojane fizičke efekte, masažom se postižu i pozitivni psihički efekti, poput zadovoljstva i rasterećenosti.

masaza

Prije svega, masaža je korisna u slučaju bolnih mišića, glavobolje, probavnih smetnji, ograničene pokretljivosti zglobova, upale tetiva i atrofije mišića. ivana-paicTakođer, ublažava reumatske bolove i probleme s cirkulacijom, edemima, “teškim nogama” i pomaže pri smanjivanju količine masnog tkiva i celulita. Upravo se ovim zadnjim problemom, koji je prije svega estetske prirode, treba baviti tijekom cijele godine, a ne isključivo nekoliko mjeseci prije odlaska na odmor, kako biste osigurali da vaši rezultati budu dugoročni i zadovoljavajući. Naime, suvremeni način života koji se sastoji od mnogo sjedenja, malo bavljenja sportom i nezdrave prehrane uzima svoj danak i rezultira nastankom celulita.

Ova neugodna pojava na koži posebno je vidljiva kod ženske populacije od kojeg pati čak njih 90%. Puno je uzročnika nastanka celulita, ali se najčešće dovodi u vezu s promjenama u tjelesnoj težini, kada dolazi do nagomilavanja masnoće i toksina ispod kože. Koža s celulitom poznata je i pod nazivom „narančina kora“ i svojom teksturom opterećuje popriličan broj žena. Celulit najčešće „napada“ bedra i stražnjicu nakon čega dolaze koljena, listovi, gležnjevi, trbuh, donji dio leđa, vrat i ruke.

Srećom, u današnje vrijeme postoji znatan broj načina na koji se ovaj problem uspješno uklanja, od kojih je tretman anticelulitne masaže svakako financijski najisplativiji. Cilj anticelulitne masaže je razbiti masne naslage u potkožnom tkivu, a tehnika uklanjanja celulita jest ručno masiranje. Tretman u prosjeku traje 30-40 minuta i ponavlja se u serijama.

Postoji nekoliko tehnika same masaže:

  • ZAGLAĐIVANJE je najblaži pokret koji se radi objema rukama po površini kože u smjeru prema srcu.
  • DUBLJE ZAGLAĐIVANJE se izvodi pojačanim pritiskom i promjenom pokreta gdje se koristi ruka iza ruke.
  • TRLJANJE ILI FRIKCIJA palčevima naizmjenično objema rukama u istom smjeru ravno i polukružno ili ruke mijenjaju smjer pa se palčevi susreću i mimoilaze.
  • MIJEŠANJE tj. kružno kretanje prstima te upisivanje osmica
  • „S“ FORMACIJA

Kvalitetno obavljena anticelulitna masaža postiže željeni efekt, no potrebno je biti uporan, jer pravi rezultati dolaze s vremenom. U Tia Floresu odnedavno se provode posebni tretmani koji, u suradnji s iskusnim maserkama, dovode do dugoročnih rezultata i uspješnog rješavanja ovog estetskog nedostatka.

Napisala: Ivana Paić-Karega

Kozmetički salon TIA Flores idealno je mjesto za vaše uljepšavanje i rješavanje estetskih problema uz pomoć vrhunskih kozmetičkih preparata. Osim tretmana za njegu lica i tijela, brinemo o ljepoti vaših ruku i stopala, pomoću estetske pedikure, manikure i ugradnje umjetnih noktiju te najmodernije gel-lak tehnike Shellac.

Midas Widget

Ostavite komentar