C vitamin za lice iz snova

ivana-paicPremda se ljeto tek zahuktava, ljetne vrućine već su počele utjecati na našu kožu. Sitne hiperpigmentacijske mrlje, pokoja borica više ili nepravilnost koja se ističe tek na suncu neminovno govore u prilog važnosti pravilne njege kože u ovom, za nju kritičnom periodu. Kako bismo na vrijeme prevenirali znakove starenja kože te ju pripremili za ljetne mjesece i sunce koje tek uzima maha, važno je na vrijeme poduzeti adekvatne mjere.

Idealan način za to jest tretman nekim preparatom koji će izvrsno nahraniti kožu koja ljeti vapi za hidratacijom, te skinuti odumrle stanice kože koje u dodiru sa suncem dugoročno čine štetu našem izgledu. Nije potrebno naglašavati kako se za vrijeme najjačeg sunca, između 11 i 14 sati treba pridržavati hlada, no također je bitno da koža, jednom kad dođe u kontakt sa suncem, ima svoje resurse za obranu, te da je svježa i hidratizirana.

Zato prije odlaska na godišnji odmor svojim klijenticama uvijek preporučim posebne tretmane za lice, koji se mogu provoditi cijele godine, ali najbolje rezultate postižu upravo u ljetnom periodu. Riječ je o kombinaciji c vitamina i matičnih stanica, dviju aktivnih tvari od kojih svaka radi jedan dio posla nužan za konačni rezultat. C vitamin ima izrazita detoksifikacijska svojstva, dok se matične stanice brinu za hidrataciju i pomlađivanje. Međutim, pritom je bitno da se koriste samo najkvalitetniji proizvodi koji nisu foto senzibilni, te neće oštetiti kožu kada ona, tretirana tim proizvodima, dođe u kontakt sa suncem. Tretman koji preporučujem započinje blagim peelingom koji se sastoji od c vitamina ili salicilne kiseline, ovisno o vrsti i stanju kože. Peeling je u ovom tretmanu nužan jer uklanja mrtve stanice kože koje našem licu daju onaj sivkasti, nezdrav izgled i začepljuju pore. Nakon peelinga, ukoliko je potrebno, radi se mehaničko čišćenje lica, gdje se pore pripremaju za novu fazu – opuštajuću masažu koja umiruje kožu i potiče cirkulaciju. Masaža se može raditi na nekoliko načina: ponovnom upotrebom c vitamina ili matičnim stanicama kako bi došlo do što bolje i brže regeneracije oštećene kože. Uz masažu, preporučljivo je napraviti i limfnu drenažu lica kako bi se iz lica otklonio višak tekućina. Uz manje „podbuhli“ izgled, protok limfe omogućuje također i čišćenje organizma od toksina i bolje dovođenje kisika, vode i hranjivih tvari do stanice, te njezino bolje funkcioniranje.

Za kraj tretmana, radimo ultrazvuk i masku od c vitamina koji će zapečatiti ovaj postupak. Ultrazvuk će „probuditi“ kožu svojim mehaničkim toplinskim djelovanjem i time omogućiti bolje prodiranje preparata u kožu te poboljšati cirkulaciju krvi i limfe. Maska, koja je ujedno i zadnji dio ovog tretmana, nahranit će kožu izvana i dati joj „završni sjaj“, čime će vaše lice uistinu biti spremno za sve ljetne izazove.

Ivana Paić  Karega

Kozmetički salon TIA Flores idealno je mjesto za vaše uljepšavanje i rješavanje estetskih problema uz pomoć vrhunskih kozmetičkih preparata. Osim tretmana za njegu lica i tijela, brinemo o ljepoti vaših ruku i stopala, pomoću estetske pedikure, manikure i ugradnje umjetnih noktiju te najmodernije gel-lak tehnike Shellac.

Midas Widget

Ostavite komentar