Britanska kraljica zabranila češnjak

Kraljica Engleske toliko mrzi češnjak da je čak zabranjen u Buckinghamskoj palači

Već znamo da kraljica Elizabeta II ne jede krumpire i tjesteninu, ali postoji još jedan sastojak kojeg ne podnosi do te mjere da je njegovo korištenje zabranjeno u kuhinji Buckinghamske palače, a to je češnjak:)

Češnjak je poznat po svom antibakterijskom, antivirusnom, antigljivičnom, antiparazitskom i antioksidacijskom djelovanju, pa pretpostavljamo da ga je kraljica zabranila zbog zadaha:)

Bivši kraljevski kuhar Darren McGrady izjavio je kako nikada nisu smjeli poslužiti ništa s češnjakom ili previša luka.

John Higgins, još jedan bivši kuhar koji je kuhao za kraljicu, također je izjavio za National Post: “Kraljica je divna dama, kraljevsku obitelj čine prekrasni ljudi, ali nedostaje im u prehrani češnjaka, jer u Buckinghamskoj palači sigurno nećete nešto takvo poslužiti.”

A u čemu Kraljica uživa? McGrady kaže da kraljica voli jesti sezonske namirnice. “Kraljici možete servirati jagode cijelo ljeto i nikada se neće pobuniti”, kaže McGrady. “Ali ubacite li jagode na jelovnik u siječnju pozvati će vas na red i pitati kako se usuđujete poslati joj genetski modificirane jagode.

Kraljica Elizabeth je veliki obožavatelj torti od čokolade. Po svemu sudeći, kraljica se prilično zdravo hrani, što je vjerojatno i razlog da i dalje izgleda fantastično u  91 godini!

A.M.

 

Ostavite komentar