Boje svuda oko nas!

Drage moje Ribe ovo je vaše vrijeme, te smo vas odlučili malo i nagraditi. Orioli svijeća posebno osmišljena za Ribe:)

Trenutno smo u vladavini Riba, posljednjeg znaka zodijaka. Dolazimo do kraja ciklusa. Kao što Ribe predstavljaju duboko, beskrajno more u koje sve utječe tako ribe objedinjuju osobine svih ostalih jedanaest znakova. Zbog toga  nimalo ne čudi da su boje Riba plava i ljubičasta: plava koja simbolizira mirnoću i snagu mora i ljubičasta koja predstavlja posljednju boju u spektru, a ujedno je i boja najviše frekvencije.  Te dvije boje najbolje opisuju Ribe  kroz mističnost, duhovnu snagu, inspiraciju i mudrost.

Postoji sedam glavnih boja sunčevog spektra koje utječu na našu svijest i raspoloženje. Sigurno ste i sami primijetili kako vam neke boje odgovaraju više od drugih, neke vas jako privuku, dok su vam druge odbojne. U odjeći određene boje se osjećamo privlačnije nego u drugoj. Zidovi u prostorijama mogu različito utjecati na naše raspoloženje: narančasta  boja u kuhinji nam može otvoriti apetit, žuta boja u sobi nam stimulirati intelekt, dok će nas plava ili zelena umiriti. Svaka boja nosi određenu energiju, valnu duljinu i frekvenciju. Boju ne doživljavamo samo vidom, već ju i nesvjesno upijamo kroz kožu, ona u tijelu potiče različite kemijske reakcije i tako utječe na funkcije organa.

Svaka boja nosi svoju energiju i posebno značenje.

Crvena je najtemperamentnija boja, ona simbolizira vatru i toplinu. Potiče akciju,  povećava energiju i snagu volje. Koristimo je kad nešto želimo aktivirati, stimulirati, probuditi strast. Pomaže kod depresije i straha jer aktivira adrenalin. Crvena boja donosi toplinu tijelu i poboljšava cirkulaciju, ali moramo pripaziti da ne pretjeramo jer može probuditi ljutnju i agresiju, a može ubrzati rad srca i disanje.

Narančasta boja predstavlja vedrinu, radost i toplinu. Djeluje i na fizičku aktivnost i na intelekt. To je boja koja razvija kreativnost i podiže samopoštovanje, pomaže da se um proširi i otvori za nove ideje. Potiče druželjubivost i otvara apetit.

Žuta boja je simbol života i radosti. To je boja koja zrači optimizmom i samopouzdanjem, poboljšava koncentraciju i rad našeg intelekta. Dobro je koristiti žutu kada želimo podići raspoloženje ili kad nam treba malo više hrabrosti da se zauzmemo za sebe. Žuta boja je najzamornija za oči i može djelovati razdražljivo na ljude pa se preporučuje koristiti u nježnijim tonovima.

Zelena boja djeluje smirujuće i osvježavajuće. Najugodnija je za oko od svih boja, simbolizira prirodu. To je boja ljubavi, nade i plodnosti i blagostanja. Zelena boja donosi osjećaj obnavljanja, svježine i novog života. Uspostavlja ravnotežu u živčanom sustavu i skladnu rezonanciju cijelog tijela, jača imunitet.

Plava boja je jedna od najpopularnijih. Djeluje opuštajuće na um i pomaže nam u iskrenoj i otvorenoj komunikaciji. To je boja koja simbolizira povjerenje, mir i pravdu. Suzbija glad i apetit. Plava boja hladi i usporava, snižava tjelesnu temperaturu i jako dobro djeluje kod pretjerane uzbuđenosti i histerije. Donosi spokoj.  Ako pretjeramo sa plavom ona može davati dojam hladnoće, depresije i apatije.

Indigo boja je dobra kod mentalnih napora za postizanje boljih rezultata. Oslobađa um od strahova i inhibicija, donosi disciplinu i odgovornost i ohrabruje nas da postignemo zacrtane ciljeve.

Ljubičasta boja simbolizira samospoznaju i duhovnu posvećenost. To je boja koja spaja ego i duh, može se koristiti kao pomoć kod meditacije ili razvoja intuitivnih sposobnosti. Zbog vrlo male zastupljenosti te boje u prirodi, ona označava i unikatnost i profinjenost. Povezuje se sa misticizmom i mudrošću te vizionarstvom.

Neka Ribice uživaju u svojim danima jer uskoro vladavinu preuzimaju Ovnovi, a sa Ovnovima vam donosimo nove priče i poklone.

Za Orioli napisala, Tanja Vugrinec, astrologinja

Ostavite komentar