Bestvite rješava nadutost na prirodan način

bestviteNadutost sa sobom nosi brojne neugodne pojave poput grčeva u crijevima i osjećaja težine. Uzroci nadutosti su različiti, no u današnje su vrijeme najčešći oni vezani uz nepravilnu i nezdravu prehranu i neravnotežu crijevne mikroflore.

Uz uredniji način života i balansiranu prehranu, SOS pomoć za nadutost mogu biti i prirodni spojevi. Brojna su istraživanja potvrdila kako se pozitivno djelovanje jednog takvog sinergijskog para veže uz bromelain i kvercetin.

Bromelain je prirodni spoj, odnosno sirovi ekstrakt ananasa koji sadrži razne proteinaze, enzime koji razgrađuju bjelančevine, a koristi se kao fitomedicinski spoj. Bromelain se sve češće preporučuje upravo u slučajevima kao što su nadutost, grčevi u probavnom sustavu, plinovi, ubrzana ili usporena probava, tj. u nizu stanja poznatih kao funkcionalni probavni problemi.

Kvercetin je jedinstven bioflavonoid, biljni pigment koji se nalazi u određenom voću i povrću, a poznat je po svojim antioksidativnim i protuupalnim svojstvima. Djelovanje kvercetina sve se više istražuje u kontekstu prevencije i kao dodatna terapija u liječenju stanja poput peptičkog ulkusa, pri čemu, primjerice, potiče izlučivanje sluzi i tako služi kao zaštitni faktor gastrointestinalnog sustava.

best2Bromelain i kvercetin sinergijski djeluju izrazito učinkovito. Kvercetin s jedne strane smanjuje oštećenja i iritacije, dok bromelain s druge djeluje kao enzim i protein koji limitira djelovanje različitih metabolita i imunoloških tijela koji potiču upalne procese. Iako su brojna istraživanja pokazala kako bromelain poboljšava apsorpciju kvercetina i njegovo djelovanje, oni se teško mogu pronaći u kombinaciji. U današnje vrijeme redovitom prehranom nije jednostavno u organizam unijeti dovoljne količine bromelaina i kvercetina pa se preporučuje njihova suplementacija u obliku dodataka prehrani.

Bestvite Bromelain/kvercetin jedini je dodatak prehrani na tržištu koji sadrži upravo kombinaciju ovih dvaju prirodnih spojeva.

 Više informacija o proizvodu saznajte na www.bestvite.hr

A.M.

Midas Widget

Ostavite komentar