5 savjeta u koje se kunu žene sa suhom kožom!

Nitko nikada nije rekao: ‘Baš je super imati suhu kožu!’ Donosimo pet savjeta koji će vam pomoći spriječiti suhoću i smiriti vašu kožu tijekom cijele godine.

Niti jedan oblik suhe kože nije ugodan, ali to ne znači da ne možete pronaći način kako da ju adekvatno njegujete. Tajna leži u tome da uvedete par promjena u vašu rutinu ljepote.

1. Pažljivo pristupajte pri kupnji i odabiru odjeće – ‘outfit’ je jedan od načina da se izrazimo i zato kupujemo ono što nam se sviđa. Ali ako se borite sa suhom kožom, možda biste trebali razmisliti dvaput prije nego kupite neki komad odjeće. Grube ili sintetičke tkanine npr. akril ili poliester ne samo da mogu iritirati kožu nego i spriječiti disanje. Umjesto toga, odlučite se za odjeću od prirodnih vlakana, poput 100%-nog pamuka ili svile.

2. Mudro birajte sastojke za njegu kože – svatko tko je opsjednut njegom kože reći će vam da su sastojci jako bitni. A ako ste u lovu na proizvode koji će pomoći vašoj suhoj koži da se bori protiv crvenila ili svrbeža dobro je znati da je shea maslac odličan za njegu takve kože. Žene u Gani su ga koristile kako bi se zaštitile od suhog vjetra. Shea maslac, ne samo da hidrira, intenzivno njeguje i omekšava kožu, nego ju i smiruje.

3. Tuširajte se kratko i pod mlakom vodom – kada je osoba pod stresom, ili ako se želi ugrijati od boravka vani u zimskim mjesecima, dobro dođe topli tuš, a da ne govorimo o kupki s mjehurićima. Međutim,imajte na umu da često izlaganje vaše kože visokim temperaturama može jako isušiti kožu. Topla voda upija svu vlagu vaše kože. Predlažemo da se odlučite za tuširanje od pet do deset minuta u naizmjence mlakoj i toploj vodi što je češće moguće.

4. Koristite ovlaživač zimi – hladne temperature ispuštaju svu vlagu iz zraka, što može iritirati i isušiti vašu kožu. Ovlaživač zraka zamjenjuje tu vlagu. Osim što je pogodan za vašu kožu, on također može očistiti vaš nos i grlo i pomoći vam da bolje dišete.

5. Ne izlazite bez rukavica kad je hladno!

Izvor: Cover Style

Midas Widget

Ostavite komentar