5 razloga zašto je Shea maslac jedan od najboljih beauty proizvoda za njegu

Kada je riječ o njezi kose, kože i tijela, prednosti shea maslaca su beskrajne. Nije tajna da je shea maslac glavni sastojak u mnogim proizvodima za njegu. U nastavku saznajte i zašto. 

Izdvojen iz orašastih plodova koji rastu na afričkom poznatom ‘drvu života’ – karite maslac je i prirodan i veganski. Njegov ublažavajući efekt učinio ga je višenamjenskim sastojkom u ganskim ritualima ljepote i to već generacijama. Donosimo pet razloga zbog kojih bi trebao biti u svačijoj rutini – uključujući i vašu.

1. Može se upotrijebiti od glave do pete  – Nije ograničen samo na njegu tijela i kože – njegove koristi djeluju i na kosu i na usne! Na primjer, proizvodi za njegu kose koji sadrže u sebi shea maslac pružaju kosi intenzivnu njegu, hidrataciju i sprečavaju lomljenje vlasi.

2. Odličan je za borbu protiv dehidirane i suhe kože – Bez obzira da li tijekom cijele godine vaša koža pati od dehidiranosti, ili se razina vlage u vašoj koži mijenja s vremenom, samo malo maslaca može učiniti veliku razliku. Visok sadržaj masti osigurava hranu za suhu ili vrlo suhu kožu. Prirodna ulja pomažu da se upije u kožu i sačuva vlagu. Preporučamo da ga isprobate u obliku kreme za tuširanje ili maslaca za tijelo za trajnu hidrataciju.

3. 100% je prirodan i jestiv! – Shea maslac je 100% prirodan proizvod, što ga čini i jestivim. Najčešće se koristi u kuhanju raznovrsnih jela, kao zamjena za maslac od kokosa. Konzumiranjem shea-malsaca nahranit ćete vašu kožu i iznutra.

4. Preporučuje se trudnicama, odličan je za strije! – Shea maslac sprječava nastanak strija i umanjuje vidljivost postojećih. Posebno se preporučuje trudnicama, jer je potpuno je prirodan i neće naštetiti zdravlju vaše kože, niti bebe.

5. Veganski je – Ima sve prednosti sastojaka i proizvoda za njegu kože bez životinjskih proizvoda. Kupnjom veganskih proizvoda ne podupirete samo prava životinja, nego i čišće formule. Korištenjem 100% prirodnog shea maslaca, imat ćete mirnu savjest znajući točno što primjenjujete na vašu kožu. Shea maslac uvijek je dobrodošao u kozmetičkoj torbici svake žene jer je hranjiv i pruža koži dubinsku hidrataciju i njegu, potpuno je prirodan i ne šteti zdravlju kože.

Izvor: Cover Style

 

Midas Widget

Ostavite komentar