5 ljetnih zapovijedi za plavuše

Održavanje plave boje, osobito ljeti, zahtijeva malo više truda. Svi izazovi s kojima se obično susrećemo tijekom ljeta od morske soli, klora, UV zraka mogu djelovati vrlo štetno na kosu. Zato saznajte kojih se pet pravila trebate obavezno pridržavati ako želite sačuvati blistavost i nježnost svoje svjetle kose!

Tijekom ljeta, kosa postaje suha, ispucanih vrhova, a boja blijedi jer je izložena suncu, vjetru, morskoj vodi te kloru. Evo koje korake trebate poduzeti kako bi vam kosa i dalje bila meka, podatna i blistava.

IZBJEGAVAJTE direktnu sunčevu svjetlost!

Zaštitite kosu jednako kao i vašu kožu. Poznato je da UV zrake isušuju kosu i blijede boju. Ako znate da ćete duže vrijeme biti na suncu, obavezno nosite šešir ili ako šeširi nisu vaš stil, umjesto toga nanesite sprej za zaštitu od UV zraka. U svakom slučaju, ne ostavljajte svoje vlasi izložene suncu cijeli dan.

Pametno nanosite šampon!

Prečesto pranje kose, pogotovo ako je svijetla, uzrokuje smanjenje prirodnih ulja i ubrzava brže blijeđenje boje. Šamponirajte vašu kosu manje, a više je njegujte sa adekvatnim proizvodima. Uvedite naviku intenzivnijeg tretmana poput hidratantne i hranjive maske jednom ili dva puta tjedno kako bi ojačali kosu i zaštitili je od oštećenja.

I ZAMIJENITE SVOJ TUŠ

Razmislite o ugradnji filtrirane tuš kabine u kupaonicu kako biste smanjili izlazak tvrde vode. Nefiltrirana voda sadrži minerale koji će oksidirati vašu boju. (Bonus: filtrirana voda pomoći će da se koža ne isuši.) Također pomaže da pranje kose završavate hladnim ispiranjem. Hladna voda zapečati kutikulu kose, zaključava vlagu i sprječava da izblijedi boja.

ČUVAJTE SE KLORA

Ne dopustite da vam zabavni dan na bazenu pokvari raspoloženje tako što će vašu kosu pretvoriti u zelenu i lomljivu. Izbjegavajte to tako što ćete kosu zašititi filtriranom vodom prije skakanja u bazen. To će joj omogućiti da upije više svježe vode i manje kemijski obrađenog klora. Nakon toga je najbolje šamponirati i odmah nahraniti kosu. Ovo vrijedi i za dane na plaži, jer previše izlaganja slanoj vodi može isušiti kosu.

POKUŠAJTE GLAZIRATI KOSU

Da biste zaključali boju i spriječili izbljeđivanje ili promjenu boje, dogovorite se s frizerom za čisto glaziranje. Ova vrsta liječenja ne sadrži amonijak ili peroksid, tako da uopće neće utjecati na vašu boju, već će joj dati dodatni sjaj.

Izvor: Cover Style

 

Midas Widget

Ostavite komentar