4 učinkovita načina čišćenja kože!

Dobre vijesti su da službeno kreće toplije vrijeme, ali prije nego zamijenimo kožne gležnjače za antilopske cipele, razmislite o ritualnom pristupu njezi kože. U nastavku donosimo 4 savjeta Whitney Bowe, poznate dermatologinje iz New Yorka.

Dok smo 2019. godinu započeli bogatim nanošenjem hidratantnih krema i zaštitom od vjetra kašmirskim maramama, sada je vrijeme da pokažemo svoje lice u najboljem izdanju. Na dnevnom redu je proljetno čišćenje kako bi otkrili svoj blistavi ten! Poznata dermatologinja Whitney Bowe iz New Yorka savjetuje kako najbolje očistiti kožu i pripremiti je za predstojeću sezonu.

Radio-frekvencijski tretman

‘Imate ojećaj masaže vrućim kamenjem’, kaže Bowe koja ovaj tretman smatra savršenim post-zimskim ‘lijekom’ za odmrzavanje od hladnoće. Radiofrekventna tehnologija akumulira toplinu u dermisu, a to pospješuje cirkulaciju i stimulira nastanak kolagena u koži. ‘Pokazalo se da kada se koža zagrijava i drži na 42 do 45 stupnjeva celzija, kolagen se prirodno stimulira’, dodaje ona, što znači da također smanjuje fine linije i bore.

Svoje pore povjerite profesionalcima

Da bi se očistila zagušenost ispod kože, potrebno je malo više od laganog pilinga. Svatko može samostalno kod kuće napraviti piling i hidrataciju, ali dubinski se može pročistiti samo profesionalnim tretmanom koji provodi stručna medicinska kozmetičarka. Boweovo navodi TheraClear kao omiljeno duboko čišćenje sa foto-pneumatskim uređajem koji fizički izvlači prljavštinu iz pora i sjaji svjetlost širokog spektra na kožu kako bi ubila bakterije. ‘Radi kao stvarno učinkovit usisivač’, objašnjava ona. Kod nas većina kozmetičkih salona ima Ultrasonic facial uređaj koji na taj način čisti pore, a ima i anti-age efekt.

Odaberite ciljani piling za hiperpigmentaciju

Pilinzi mogu dramatično poboljšati izgled lica, ruku ili vrata, skidajući mrtve stanice kako bi otkrili svjetliju kožu. Za one s hiperpigmentacijom, razmislite o još ciljanijoj verziji tretiranja kože. Budući da piling može povećati UV osjetljivost kože, najbolje je početi sada, prije nego što dođu više temeprature, također ne zaboravite koristiti proizvode za zaštitu od sunca.

Razmislite o mikroinjekcijama za poticanje kolagena

Čvrstinu i elasticitet koži omogućuju kolagenska vlakna tako da se za opušteni tonus kože preporučuju proizvodi koji potiču sintezu kolagena. Nadalje, mikroinjekcijama vitamina, minerala, aminokiselina potiče se produkcija kolagena, a samim time i tonus kože.

Izvor: Cover Style

Midas Widget

Ostavite komentar