4 načina za pojačavanje kave vitaminima i antioksidansima!

Ako i vi zaboravljate uzimati svakodnevne vitamine, postoji još jedan način kako da ih ubacite u svoju rutinu. Dnevna šalica kave je nešto što nikad ne zaboravljamo! A našu kavu možemo obogatiti dodatnim vitaminima zavisno što želimo postići, od pojačavanja raspoloženja i energije, zaštite srca do poboljšanja seksualnog života.

Dan ne započinjemo bez kave. Pa zašto ne bi dodali i zdravu dozu vitamina, antioksidanata i hranjivih blagodati dnevnoj dozi kofeina. Isprobajte jedan od ovih šest dodataka i skuhajte posebnu vitaminsku kavu.

Pospite kavu cimetom za zdravlje srca

Poprskavanje jutarnje šalice s cimetom donosi snažnu (i ukusnu) dozu antioksidansa. Cimet se koristi kao začin i lijek već tisućama godina. Ovaj začin ima jedno od najjačih antioksidacijskih djelovanja.

Cimet štiti srce i mozak, a također može pojačati vaš imuni sustav.

Promiješajte 1/2 žlice cimeta u šalicu kave ili kavu skuhajte s 1 žličicom cimeta umiješanim u kavu.

Pojačajte svoju kavu đumbirom

Đumbir je stoljećima uobičajen lijek za mučninu. Sadrži snažan antioksidans te može smanjiti bol u mišićima, kolesterol i pomoći u probavi.

Dodajte đumbir direktno u kavu (do 1 žličica po šalici).

Možete ga sitno naribaati, a zatim ga zamrznite i spreman je da ga svako jutro pridružite svom kofeinskom užitku.

Pomozite vašoj probavi s dozom kurkume

Zemljani, zlatni začin ima mnoge ljekovite koristi, snažna antioksidacijska i protuupalna svojstva. Kurkuma poboljšava detoksikaciju jetre, pomaže u probavi, pa čak može pomoći u liječenju depresije.

Da biste povećali zdravstvene koristi kurkume, dodajte prstohvat crnog papra. Paprika poboljšava bioraspoloživost kurkume, čineći začin učinkovitijim u manjim dozama.

Čokolada i kava zvuči savršeno, zar ne? Kada svojoj kavi dodate sirovi kakao u prahu, ona postaje neodoljiva. Ova superhrana jedna je od najmoćnijih antioksidansa i najviši biljni izvor željeza. Kakao je dobar i za vaše srce.

Protuupalni kakao snižava krvni tlak, povećava HDL (dobar) kolesterol i snižava LDL (loš) kolesterol. Njegove kognitivne dobrobiti, poboljšanje raspoloženja i antidepresivna svojstva čine kakao odličnim i za mozak I jesmo li spomenuli da je u kombinaciji s kavom preukusnan?

Promiješajte 1 žlicu sirovog kakaa u šalicu kave radi povećanja dijetalnih vlakana, antioksidanata i magnezija.

Potražite organski sirovi kakao kako biste dobili najviše koristi i naučite razliku između sirovog kakaa i kakaa u prahu.

Izvor: Cover Style

Midas Widget

Ostavite komentar