4 bajkovita mjesta za zimovanje, a da nisu daleko!

Već je kraj siječnja, no ako još niste odlučili gdje ove godine, ne brinite, mi imamo par destinacija koje su relativno blizu te sasvim pristupačne po troškovima. Ne dopustite da vam se dogodi kao možda prošle godine da propustite neko zimsko putovanje ili da se i ove godine odlučite za isto mjesto. Pogledajte sljedeće destinacije, pronjuškajte objave mjesta po Instagramu te se odlučite za jednu. I, naravno, povedite sa sobom dragu vam osobu da putovanje bude još magičnije.

Bled

Predivno jezero u Sloveniji koje je tijekom cijele godine umirujuće i lijepo kao iz bajke, a u zimskim danima poprimi posebnu čar kao iz filmova. Ogromne je površine te postoji šetnjica odmah uz jezero. U blizini se nalaze brojni kafići, restorani te hoteli tako da možete sve dane provesti tik uz jezero i svejedno se nećete moći odvojiti od posebne atmosfere koja vlada u području Bleda. Uživat će te, ne samo u ljepoti jezera, već i u zanosnoj klasičnoj glazbi koja se pušta iz restorana, a često bude i glazba uživo odmah uz šetnjicu. Možete se prošetati i parkom ili provozati brodicom po samom jezeru.

 

View this post on Instagram

 

#fairytail

A post shared by 🛩 🌏 (@mr.lord.legacy) on

 

Nacionalni park Tara

Nalazi se u Srbiji te je jedna od najljepših destinacija za turiste koji se odluče za ovu zemlju. Riješ je o planini Tari koja se proteže uz rijeku Drinu. Značajna je po velikom broju bogatstava koje sadrži, uključujući biljni i životinjski svijet te kulturnu baštinu Srbije. Za one avanturističkoga tipa, moguće je skijanje u dnevnim i noćnim satima. Svakako je mjesto na kojem možete uživati učeći o prostoru i opuštajući se uz izvanredan pogled i svjež zrak, a ujedno se zagrijati raznim aktivnostima koje ono nudi.

 

Kronplatz

 

View this post on Instagram

 

Winter holiday at this local Italian gem 😍… #skitrip, #italianalps, #dolomites, #sanvigilio, #kronplatz, #fantasticslopes

A post shared by synoritaa (@synoritaa) on

Destinacija na sjeveru Italije koja već godinama ima tradiciju ugošćivanja mnogih turista iz svih krajeva svijeta. Mjesto je idealno za skijanje zbog brojnih staza te je zapravo i jedno od najpoznatijih destinacija za dugogodišnje skijaše. Ako je skijanje glavni razlog vašeg odlaska na zimovanje, ovo je idealno mjesto za vas, no postoji i velik broj drugih aktivnosti koje su prilagođene za sve uzraste, tako da ako idete u društvu skijaša, sigurno se nećete osjećati zapostavljeno. Možete birati između raznih barova, restorana i spa centara.

 

View this post on Instagram

 

life is brewtiful🍻✨ #kronplatz #goodlife

A post shared by Hotel Kristall**** (@kronplatz_resort_hotelkristall) on

Rastoke

 

View this post on Instagram

 

#Rastoke tonight, magical 🤗 #Alyntatravel

A post shared by Alynta (@alyntatravel) on

Predivno mlinarsko naselje pokraj Slunja. Dosta mirno i na neki način povučeno naselje s tek nekoliko kućica i prenočištem, idealno za one koji žele uživati u zimskom okruženju u pogledu na bajkovite slapove, povijesne mlinove te vatru iz kamina. Smatra se nepokretnim spomenikom kulture zbog povijesnih mlinova te načina života koji je u skladu s prirodom. Ne treba ni naglašavati da je prilično pristupačno zbog svoje lokacije.

Marija Maleš

 

Ostavite komentar