Harrison Ford – Han Solo je razoružan

Harrison Ford, Han Solo

Pištolj ili blaster koji je Harrison Ford u ulozi Han Sola koristio u filmu “Return of the Jedi”, jednom od nastavaka Star Wars franšize, prodan je na aukciji u New Yorku za 550.000 dolara.

Lažni laserski pištolj, gotovo kompletan napravljen od drveta, proteklih 30 godina bio je u vlasništvu filmskog redatelja Jamesa Schoppea koji je ovo oružje dobio na poklon od Forda.

Pištolj je krajem svibnja ove godine izložen u prostorijama aukcijske kuće Julien. Iz ove kuće, ranije su i predvidjeli kako bi blaster Han Sola mogao biti prodat za pola miliona dolara, što se i dogodilo. Podsjećamo, droid R2-D2 iz Star Warsa prošle godine je prodat za 2,76 miliona dolara na aukciji u Los Angelesu, dok je laserski mač Lukea Skywalkera prodat za 450.000 dolara.

Prodaja blastera iz popularne franšize sigurno je odlična reklama za film “Solo: Star Wars Story”, u režiji oskarovca Rona Howarda, koji je premijerno prikazan prošlog mjeseca, kao i za devetu epizodu Star Warsa koja će biti prikazana 24. svibnja iduće godine.

M.Z.

Ostavite komentar