26. travnja se obilježava No Makeup Day!

Nanijeti makeup na kožu koja vapi za njegom danas je dozvoljeno još samo djevojčicama koje više privlači blještavilo dekorativne u odnosu na preparativnu kozmetiku. Malo starije među nama već su naučile da je zdrava i njegovana koža – lijepa koža te da će takva bolje „podnijeti“ makeup.

Uoči No Makeup dana koji se u svijetu obilježava 26. travnja donosimo nekoliko savjeta kako pripremiti kožu da uvijek bude sjajna i glatka – bez obzira želite li u taj dan zakročiti bez trunke šminke na licu ili pripremiti kožu da se savršeno stopi s makeupom za najprirodniji izgled.

Pripremi

Najvažniji je korak čišćenje kože koje podrazumijeva i uklanjanje mrtvih stanica, kako bi koža lica postala glađa, a ten ujednačeniji. Birajte nježne gelove s umirujućim djelovanjem koji sprečavaju nelagodno zatezanje kože.

Izmasiraj

Nema boljeg osjećaja opuštanja od masaže lica koja potiče bolji dotok krvi i rezultira sjajem koji se drugačije ne može postići. Isprobajte masažu tako da palcem radite male krugove počevši od linije čeljusti pa nastavite prema središtu lica, a zatim krenite prema ušima. Ponovite četiri puta.

Hidratiziraj i nahrani

Ni najbolji puder neće vam pomoći ako je koža dehidrirana, a prepoznat ćete je  po tome što izgleda bezlično, uz iritantni osjećaj zatezanja i gruboće, osjetljiva je i na njoj se vide fine linije i ubrzani znakovi starenja kao što su opuštena koža i duboke bore. Kako biste izbjegli taj osjećaj zatezanja i suhoće, kožu  je potrebno hidratizirati.

Što možete učiniti? Osim piti dovoljno tekućine, bitno je koristiti kvalitetne sastojke koji će hidratizirati kožu, poput ceramida i glicerina. Ceramidi jačaju zaštitnu barijeru kože, dok je primarna funkcija glicerina zaštita kože od vanjskih utjecaja i očuvanje njezine prirodne mekoće i vlažnosti, dok termalna voda s prebiotičkim svojstvima, poput Toleriane Sensitive iz La Roche – Posya, štiti funkcionalnu zaštitnu barijeru kože.

Savjete slijedi i Franka Batelić, zaštitno lice nove kampanje La Roche – Posaya koja se zaljubila u inovativnu formulu francuskog brenda.

 „Zdrava koža osnova je ljepote, a Toleriane Sensitive moju kožu hidratizira i ne ostavlja masni sjaj. Koža mi je nahranjena, meka i glatka pa čak i ne treba makeup“, kaže Franka.

Dobitnice u darivanju objavljenom 23. travnja su:

Martina Šoban – https://www.facebook.com/martina.soban.3
Marina Pregun – https://www.facebook.com/pregifefi
Petra Ljiljanić – https://www.facebook.com/petra.ljiljanic

Molimo dobitnice da se javbe u inbox:)

Hvala svima na sudjelovanju!

 

 

 

 

 

Midas Widget

Ostavite komentar