10 znakova po kojima ćete prepoznati da vam nije umorno tijelo već duša!

Uklonite iz svog života sve što vas iscrpljuje!

Kada prođete kroz teško razdoblje emocionalno i mentalno stresno za vas, često duša uđe u fazu odmaranja koja se može činiti kao depresija jer ima slične simptome. Pročitajte 10 znakova po kojima ćete prepoznati da vam duša treba oporavak.

Jeste li se ikada osjećali tako da bez obzira koliko se trudili ‘podignuti se’ pozitivnim razmišljanjem, fokusiranjem na druge stvari i dalje se osjećate umorno i iscrpljeno?

Tomu je tako jer nam duša treba vremena da se oporavi isto kao što kost koja je slomljena treba vremena da zacijeli. Iako nam duša nije vidljiva, ona je bitna isto kao i tijelo u kojem se nalazi tako da oporavak duše trebamo shvatiti vrlo ozbiljno isto kao i tjelesnu ozljedu.

Ako igonirate znakove poput kratkotrajnih naleta energije, posljedice mogu biti ozbiljne poput nastanka kronične anksioznosti, mentalnih oboljenja i depresije.

Stoga, obratite pozornost na ovih 10 znakova:

  • Tijekom dana, sve što želite napraviti je leći u krevet i odmarati se. Često zadrijemate, a ponekad vam je teško probuditi se i dići iz kreveta. Tijekom noći ste nemirni, snovi su vam intenzivni i iscrpljujući, katkada imate i noćne more.
  • Osjećate bolnu senzaciju u cijelom tijelu. Možete osjećati napetost, vrtoglavicu, grčeve u trbuhu, zamućen vid i glavobolje bez razloga.
  • Kada vas netko upita što vam je, ne znate što odgovoriti jer zapravo niti ne znate kako se osjećate. Svjesni ste da se u vama nešto događa, ali ne znate zašto se osjećate na određeni način i zašto ne možete izaći iz takve energije.
  • Često se osjećate rastreseno i dezorijentirano jer vam misli i tijelo nisu sinkronizirani.
  • Sve emocije su vam pojačane. Osjećate se previše osjetljivo, rasplačete se bez nekog posebnog razloga. Često osjećate da bi vam srce moglo eksplodirati u jednom trenutku od ljubavi, a već se u drugom raspasti.
  • Imate osjećaj blage panike i anksioznosti.
  • Osjećate se izuzetno usamljeno čak i u prisustvu drugih osoba. Počinjete sumnjati u ljude oko sebe, jer se osjećate da se većinu vremena morate braniti.
  • Osjećate gorčinu, ljubomoru, uvrijeđenost, ljutitost na sve što se događa vama i oko vas dok ste u normalnom stanju vrlo suosjećajna i brižna osoba.
  • Osjećate klonulost i svaki pokret vas iscrpljuje. Više vas ne veseli odlazak u teretanu i vježbanje jer vam je sve to postalo preteško i naporno.
  • Često osjećate strah i neizvjesnost zbog budućnosti.

Ako ste prepoznali ove znakove kod sebe, vrijeme je da se pobrinete za svoju dušu. Uzmite vremena samo za sebe, odmarajte se koliko god osjećate da vam je potrebno. Isključite telefon i bavite se stvarima koje vas vesele. Počnite od malih stvari poput tople ugodne kupke, slušanje muzike koja vas opušta, družite se sa osobama koje najviše volite i u čijem se društvu osjećate ugodno.

Izbjagavajte negativne misli, ne kritizirajte se, prakticirajte balansiranje energije. Kada jednom počnete obraćati pažnju na ono za čim vam duša žudi, možete ukloniti iz svog života sve što vas iscrpljuje, a fokusirati se samo na pozitivne misli.

Izvor: Cover Style

Midas Widget

Ostavite komentar