Uzbudljiv i raskošan špijunski triler Sjene stiže na program Epic Drama!

Zagreb, 17. kolovoza 2020. – Sjene, uzbudljiv novi špijunski triler premijerno stiže na programu Epic Drama od četvrtka, 27. kolovoza u 21:00 sat.

Od scenarističkog dvojca Kirsti i Katri Manninen, inače majke i kćeri, ovaj domišljat i raskošan novi triler donosi nam priču o stvarnoj borbi između KGB-a i CIA-e za kontrolu nad Finskom uoči predsjedničkih izbora u toj zemlji 1955. godine. Nakon Drugoga svjetskog rata, ta se malena nordijska država nalazi na bojišnici najnovijeg svjetskog sukoba. Ako želi preživjeti, mora balansirati između dviju supersila koje su spremne na sve, uključujući i rat, da bi stekle prevlast. Dobro došli u svijet Sjena.

Ovo su 1950-e godine, a žarište hladnog rata nisu ni Washington ni Moskva, nego Helsinki u Finskoj. Glavni ženski lik, Helena Korhonen (Emmi Parviainen), mlada je Finkinja koja studira u New Yorku, gdje postaje žrtva tajanstvenog napadača. Nedugo nakon povratka iz SAD-a, progonjena slikama iz djetinjstva kojeg se zapravo ne sjeća, Helena traži pomoć svojeg kuma Yrjöja (Hannu-Pekka Björkman). A on nije samo zabrinuti prijatelj, nego i zamjenik načelnika finske sigurnosne policije Šake –tajne organizacije čija je zadaća zaštititi neutralnost države. Međutim, situacija postaje sve složenija, a Helenin osobni i profesionalni život sve se više isprepliću, pa zaključuje da je jedini način da sazna istinu da se uključi u akciju i pridruži Šaci.

Svijet Sjena ima i svoju surovu i mračnu stranu u kojoj ne manjka provala, bliskih susreta i nasilja. Stvarni i izmišljeni događaji vješto se isprepliću u ovoj desetodijelnoj seriji. Helena i Šaka svoju priču dijele sa stvarnim osobama, uključujući finskog predsjednika Paasikivija i premijera Kekkonena, te pokušavaju spriječiti da jedna od strana stekne prednost. Premda je na kraju sve dobro završilo za Finsku, neki od likova Sjena neće biti te sreće.

Triler Sjene, premijerno stiže na programu Epic Drama,u četvrtak, 27. kolovoza, u 21:00 sat.

Midas Widget

Ostavite komentar