Što misliš? Jesi lijepa?

Jučer nas je  u predivnom ambijentu zagrebačkog Kaptol Boutique Cinema nova komedija Amy Schumer oduševila!

Što kad bismo vam rekli da imate čarobni štapić kojim možete ostvariti sve što želite, počevši od željenog fizičkog izgleda? Da, taj čarobni štapić nalazi se u svima nama, a zove se samopouzdanje. Osobe koje zrače samopouzdanjem, nisu fokusirane na svoje mane već na vrline, a uz taj princip i mane se brzo preobraze u nešto što zavolimo.

Važnost samopouzdanja na komičan i poučan način prikazana je u filmu „Osjećam se lijepa“ gdje glavnu ulogu igra urnebesna Renee (Amy Schumer). Film smo pogledali u Kaptol Boutique Cinema & Bar uz Campari i Jana Vitamin Happy koji slavi ideju ljepote koja dolazi iznutra i koju definira samopouzdanje. Pod velom humora, redateljski dvojac Abby Kohn i Marc Silverstein, publici serviraju snažnu poruku o tome kako samopouzdanje oblikuje sliku u ogledalu, a ne obrnuto.

Punašna i lijepa Renee prepuna je kompleksa sve do trenutka kada na treningu padne i udari glavu. Odjednom u ogledalu vidi potpuno novu osobu i izgled koji je oduvijek sanjala. Novostečeno samopouzdanje donosi joj posao iz snova, novu ljubav, čak i hrabrost za bikini natjecanje. Život joj se potpuno zaokrenuo, a da se zapravo ništa nije promijenilo osim njenog razmišljanja, iako toga u tom trenutku nije svjesna. Spletom okolnosti, „čarolija“ se izgubi i Renee se vraća u ulogu patnice sve dok ne shvati da je ono čemu teži oduvijek bilo u njoj i da ne može više uspavati ono što je probudila. S tom spoznajom kroz lik Renee i sami uviđamo važnost samopouzdanja, hrabrosti, spontanosti i punoće života. Ne moramo ništa promijeniti osim način na koji gledamo sebe i svijet oko sebe. Tada se prava promjena događa, a počinje život koji prije nismo mogli ni zamisliti!

Ne propustite Osjećam se lijepa od ovog četvrtka, 17.5. 2018. u kinima diljem Hrvatske.

Maja Kos

 

1 komentar on this article. Feel free to join this conversation.

  1. Jasenka Popovic 05/25/2018 u 13:45 - Reply

    Sve je lijepo napisano u clanku.
    Gledala sam film,nasmijao me..ali sam se iznenadila sto je u kinu bilo vise posjetitelja mojih godina . Vjerujem da ce i mladi prepoznati sto je dobro pa si pogledati. Jako mi se Amy Schumer svidjela..

Ostavite komentar