SPIELBERG OPET ODUŠEVIO – Igrač broj 1

Sinoć smo u Kaptol Boutique kinu pogledali novu avanturu legendarnog redatelja i višestrukog Oscarovca Stevena Spielberga, temeljenu na istoimenom bestseleru Ernesta Clinea. I dok nekima knjiga nije sjela, publika diljem svijeta je oduševljena filmom!

 Igrač broj 1 prati priču tinejdžera Wadea koji svoje dane provodi igrajući OASIS. Wade ima želju iz sumornog svijeta pobjeći u globalnu mrežu virtualne utopije gdje korisnici vode idilične alternativne živote.

Kada ekscentrični multimilijarder i tvorac igrice James Halliday umre, u oporuci ostavi svoje bogatstvo onome tko pobijedi u dobro smišljenom lovu na blago. Koristeći svoj avatar, Wade će se u utrci za blagom morati suprotstaviti moćnim protivnicima koji ga neće prestati napadati i u stvarnom svijetu.

Glavni lik, Wade, kojega igra talentirani Tye Sheridan uvodi nas u budućnost, točnije 2045. godinu gdje je svijet potpuno drugačiji, okrutno mjesto u kojem svatko traži svoju utopiju. Izvrsno prikazani specijalni efekti i gledanje kroz 3D naočale pruža poseban doživljaj kao da smo i sami u igri. Zbog idealnog sklada između svijeta igrice i stvarnog života radnja se lako prati, a napetost ne staje do zadnjeg trena.

Sa sigurnošću možemo reći da je ova zanimljiva priča potencijalno remek djelo kojemu ocjena već sada raste na svim filmskim listama. Ne propustite ga pogledati!

Ostavite komentar