NOVI SERIJAL „NEOBIČAN PLANET“ NATIONAL GEOGRAPHIC-a O ZEMLJI KAKVU JOŠ NISTE VIDJELI!

Serijal čiji će voditelj biti glumac Will Smith, redefinirat će povijesne, prirodne i znanstvene žanrove epskim putovanjem koje je snimano u 45 zemalja na 6 kontinenata, ali i u svemiru

Elitna skupina astronauta ispričat će nevjerojatnu priču o Zemlji iz jedinstvene perspektive boravka u svemiru: Chris Hadfield, Jeff Hoffman, Mae Jemison, Jerry Linenger, Mike Massimino, Leland Melvin, Nicole Stott i Peggy Whitson

 „NEOBIČAN PLANET“ nevjerojatna je priča o Zemlji, našem zanimljivo strukturiranom i skladnom planetu, te otkriva zašto je toliko poseban i pun života u surovoj kozmičkoj areni koja nam je i dalje većinski nepoznata. U središtu je emisije elitna skupina astronauta koja Zemlju vidi u većem kontekstu. Pružaju jedinstvene perspektive i dočaravaju osobna iskustva našeg planeta iz svemira. „NEOBIČAN PLANET“ zasigurno će biti uzbudljivo i nevjerojatno putovanje diljem Zemlje i izvan nje koje će potvrditi da je „kod kuće zaista najljepše“. Ovaj inspirativni serijal čiji će voditelj biti svjetski popularan glumac Will Smith, premijerno će biti prikazan 25. ožujka u 20:55 na National Geographic-u. Will Smith će tako voditi gledatelje na epsko putovanje diljem planeta ali i u svemir.

Redatelj serijala je za Oscar nominirani Darren Aronofsky („Majka!“, „Crni labud“, „Rekvijem za snove“), a producentica je nagrađivana Jane Root („America: The Story of Us“, „Osamdesete“).

Združivanjem neusporedive globalne, gotovo astronomske, prepoznatljivosti Willa Smitha s našim astronautskim superzvijezdama za koje riječ „astronomski“ nema preneseno značenje, ispričat ćemo priču o složenostima našeg planeta“, rekao je Tim Pastore, predsjednik izvornog programiranja i produkcije u National Geographic-u. „Pomoću specifičnog pripovijedanja Aronofskog i Root, „NEOBIČAN PLANET“ bit će nevjerojatna vizualna poslastica koja će publiku voditi od onog mikroskopskog ka onom kozmičkom i tako pružiti dosad neviđeni doživljaj našeg planeta.“

Uz karizmu Willa Smitha, te jedinstvenim uvidom i emocijama koje u priču dodaju i astronauti serijala NEOBIČAN PLANETotkriva se dramatičan znanstveni sadržaj, koji prikazuje nastanak, razvoj i opstanak života na Zemlji. Njihova su osobna iskustva portali za ključne teme koje serija istražuje, uključujući i nastanak života, smrt, životnu silu, kozmičko nasilje, ljudsku inteligenciju, žrtvu, teraformiranje i još mnogo toga. Neki od astronauta koji će se pojaviti su:

  • Chris Hadfield–prvi kanadski astronaut koji je zapovijedao Međunarodnom svemirskom postajom i jedini Kanađanin koji se ukrcao u rusku svemirsku postaju Mir dok je bila u orbiti. Napustio je Zemlju triput i proveo je ukupno 166 dana u svemiru.
  • Jeff Hoffman –s prijeđenih 35 milijuna kilometara u svemiru, astronom i bivši astronaut rođen u Brooklynu u svemir je letio pet puta, od kojih je jedan bio prva misija do svemirskog teleskopa Hubble.
  • Mae Jemison– bivša astronautkinja nedavno je proslavila 25. godišnjicu svoje misije u svemirskom brodu Endeavour. Tako se upisala u povijest kao prva Afroamerikanka u svemiru.
  • Mike Massimino – bivši astronaut koji je sudjelovao u dvije svemirske misije čiji je cilj bio popravak svemirskog teleskopa Hubble. Ujedno je i prva osoba koja je iz svemira nešto objavila na Twitteru.
  • Nicole Stott – poznata i kao „umjetnička astronautkinja“, bivša je astronautkinja i roniteljica, ali i prva osoba koja je slikala u svemiru. Provela je 104 dana u svemiru i gotovo tri tjedna u podmorskom laboratoriju Aquarius.
  • Peggy Whitson – astronautkinja koja je nedavno završila svoje treće putovanje u svemir i tako postavila novi rekord NASA-e za najviše dana provedeno u svemiru — njih čak 665.

Will Smith – glumac, producent i glazbenik koji je dvaput bio nominiran za nagradu Oscar te osvojio nagradu Grammy. Iza njega je bogata karijera koja uključuje filmove, televizijske serije i ploče s višestrukom platinastom nakladom.

Njegov golemi opus uključuje transformacijske prikaze stvarnih ikona u filmovima „Ali“, „Potraga za srećom“ i „Put pobjednika“. Glumački je predvodio mnoge nevjerojatne filmove, kao što su „Hitch – doktor za ljubav“, „Ja sam legenda“, „Ja, robot“, „Dan neovisnosti“, „Ljudi u crnom I, II i III“ te „Odred otpisanih“. Najnovija uloga bila mu je u filmu „Skrivena ljepota“. Njegov je sljedeći projekt fantastična policijska drama „Bright“ koja će 22. prosinca postati dostupna isključivo putem Netflixa. Trenutačno snima Disneyev film „Aladin“ u kojemu glumi Duha, a koji će izaći 24. svibnja 2019. Nadalje, glumit će i u filmu Anga Leeja, pod nazivom „Gemini Man“.

Karijeru je započeo kao glazbenik. Prodao je milijune albuma diljem svijeta prije nego što je prešao na televiziju s kultnom serijom „Princ iz Bel Aira“. S partnerom Jamesom Lassiterom osnovao je 1998. g. društvo za produkciju i menadžment Overbrook Entertainment koje je otada produciralo brojne uspješne filmske i televizijske projekte.

Uza svoja umjetnička postignuća, sa suprugom Jadom osnovao je i zakladu Will& Jada Smith Family Foundation. To je neprofitna i dobrotvorna organizacija čiji je cilj unapređivanje života i ulaganje u organizacije te inicijative koje osnažuju inače zanemarene zajednice.

Još jedan ključni član produkcijskog tima serijala NEOBIČAN PLANET jest i producent Arif Nurmohamed („Planet prirodnih čuda – Život na rubu“, „Kako izgraditi planet“).

 

 

 

 

Ostavite komentar